vrijdag 24 januari 2014

Platenzaakstickers #133


Radio Becker
Slotlaan 161
Tel. 7744
Zeist

Op achterzijde hoes, Line Renaud, 7", Jalousie, Pathé EG 214 (Frankrijk, 1956)

Een inzending van Hans Dinkelberg, deze tweede winkel, na Van Wijnen (sticker 90), in Zeist waar je terecht kon voor vinyl, pakweg 50 jaar geleden. Op het eerste gezicht een van de vele winkels die audioapparatuur verkoopt en een rek met platen heeft staan om op de verkochte pick-ups af te spelen. Radio Becker blijkt echter ook zend- en radioapparatuur voor schepen te bouwen en repareren, zo is te lezen op het blog 'Mijn eigen koers' van Johan Reinard Bruin over zijn maritieme carrière. Hij blijkt een korte periode (zomer-winter 1969) als technisch administrateur gewerkt te hebben. Maar de lokroep van de vaart was luider dan die van de technische administratie.
Getuige een post van Charles Hunfeld op het blog van Platenzaken in Utrecht en omgeving van 28 januari 2011 zat Radio Becker ook in de jaren zeventig nog aan de Slotlaan en waren er nóg meer adressen in Zeist waar je vinyl kon krijgen.
En voor degenen die denken wat komt die naam Line Renaud me bekend voor: madame was en is ook actrice, onder meer in Bienvenue Chez les Ch'tis. Pour eux qui veulent savoir plus: la page Wikipedia sur Line Renaud.Geen opmerkingen:

Een reactie posten