donderdag 16 oktober 2014

Platenzaakstickers #161

Correct
Radio - Televisie - Hi-Fi
Video - Grammofoonplaten
Waar service wet is
Bergweg 110
Rotterdam Noord
Tel. 010 671133*

Op voorzijde hoes Tonny Eyk, LP, Een avondje thuis met Tonny Eyk, Decca (Nederland, 1978)

De firma Correct werd in 1940 opgericht en breidde zich na de oorlog gestaag uit in Rotterdam Noord, zo valt de lezen op 'wie zijn we' op de website. In 1971 werd een oude bioscoop, het Victoria Theater, gekocht om alle filialen onder een dak samen te brengen aan de Bergweg. Na een grondige verbouwing opende de winkel op 29 januari 1973 de deuren. In 1987 werd een nieuw filiaal aan de Ceintuurbaan tegenover het Radiomuseum in Rotterdam Noord geopend voor zakelijke electronica. Het filiaal aan de Bergweg richtte zich op de electronica voor thuis.
De sticker die Fons Moers instuurde dateert nog uit de tijd dat alle bedrijvigheid aan de Bergweg plaatsvond. Inmiddels zijn de activiteiten van de Bergweg overgeheveld naar de Ceintuurbaan. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie De Jong, inmiddels is de oudste kleinzoon de eigenaar.
In 1957 kende Correct nog een afzonderlijk platenwinkel 'waar bakvissen en jongeren terecht konden voor de platenprimeurs uit de "Top of Flop" van Herman Stok': de Correct platenpijp aan de Zaagmolenstraat 102.
Correct kende meerder slogans dan die op de sticker, zoals 'Als Correct het niet heeft, vergeet het dan maar'. Wat vinyl betreft gaat dat nog steeds op, getuige de aparte afdeling Muziek op vinyl, al heb ik het vermoeden dat de Platenpijp een groter aanbod had.

Op de sticker is duidelijk een asterisk zichtbaar achter het telefoonnummer, een verklaring hierbij is echter niet op de sticker te vinden. ???

1 opmerking:

  1. Het pand aan de Bergweg, het voormalige Victoria Theater is pas recent niet meer in gebruik. Correct zit nu alleen nog aan de Ceintuurbaan in twee grote panden recht tegenover het Radiomuseum.

    BeantwoordenVerwijderen