maandag 16 maart 2015

Platenzaakstickers #185

Accorda Musica
Afd. Gramofoonplaten
Weissenbruchstraat 43
Amsterdam
Tel. 157038
GRAMOFOONPLATEN WORDEN NIET GERUILD

Op hoes, Willeke Alberti, 7", Spiegelbeeld, Philips 327 568 JF (Nederland 1963)

Weer eens een plakbandsticker en met lekker veel tekst. Zoals uit de tekst op de sticker al duidelijk wordt, zijn grammofoonplaten slechts een deel van het aanbod van Accorda Musica. De winkel werd in 1940 opgericht door de heer G.E. den Boer als een winkel aan huis. Acht jaar later werd de winkel geopend aan de Weissenbruchstraat te Amsterdam. Momenteel is Accorda Musica weer terug bij af en is het een bedrijf aan huis. Dit is ongeveer de volledige tekst op de geschiedenispagina van de website van de winkel.
Zoals je uit de naam van het bedrijf al enigszins af zou kunnen leiden, specialiseerde de heer Den Boer zich in bladmuziek voor accordeons, daar is tegenwoordig ook bladmuziek voor piano's aan toegevoegd. Grammofoonplaten behoren inmiddels niet meer tot het assortiment.
Of de strenge waarschuwing op de sticker wat betreft het niet ruilen van vinyl daar iets mee van doen heeft, is niet met zekerheid te zeggen. Onderstaande foto van de vinylafdeling van dezelfde webpagina laat anders een gemoedelijke sfeer op die afdeling zien.


De foto dateert uit om en nabij 1959 getuige de EP A Date With The Everly Brothers rechtsonder bij de balie. De tulpen op de balie hebben duidelijk betere tijden gekend, al zal het roken in de winkel, zie asbakken op balie, het verval in de hand hebben gewerkt.
Inzender Kees van Schoten attendeerde op het fantastische labelhoesje met daarop de 'TOPartiesten op Philips' in die jaren. Een kwis waardig, al heeft de oorspronkelijke eigenaar alvast wat hints gegeven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten