maandag 13 april 2015

Platenzaakstickers #189

Fonnie v.d. Bogaert
Grammofoonplaten
Gennep
Tel. 1731

Op voorzijde hoes, Yes, LP, Fragile, Atlantic ATL 50009 (Duitsland, 1971)

Fons Moers stuurde me deze klassieke sticker: zwart met zilverkleurige letters. Over de platenzaak wist hij helaas niets te melden, behalve dat Fonnie ook actief was als Prins Carnaval in Gennep. Dat biedt echter al voldoende aanknopingspunten voor een korte familiegeschiedenis.

Waarschijnlijk is Fonnie een afstammeling van Alphons van den Bogaert. Deze vestigde zich in 1912 in het Limburgse Gennep, alwaar hij als hoofd van de MULO was aangesteld. Het gezin was daarvoor gevestigd in de Brabantse plaatsen Uden en Schayk.

Fonnie is vernoemd naar deze voorvader en was dus stamhouder. Op de website Gennep Nu is een biografie van de hoofdonderwijzer te vinden. Daar staat ook een foto van Alphons jr en is sprake van een zoon die een radiozaak aan de Spoorstraat had. Waarschijnlijk gaat het hier om een en dezelfde persoon. Op internet is op de website van de carnavalsvereniging van Gennep een foto van Prins Fonny I te vinden, met y in plaats van ie. Dit moet de Prins Carnaval zijn waar Fons naar verwees. Hij bekleedde die functie in 1973 en had de bijnaam 'D'n versterker'. Gezien de jaartallen behorend bij de gezinsverhuizing naar Limburg, de foto van Alphons jr en onderstaande foto van Prins Fonny, moet de laatste de kleinzoon zijn van het schoolhoofd. Zijn bijnaam is een rechtstreekse verwijzing naar de radiowinkel van vader, die hij schijnbaar over heeft genomen en tot een grammofoonplatenspeciaalzaak heeft omgevormd.


Prins Fonny I

Geen opmerkingen:

Een reactie posten