dinsdag 7 april 2015

Platenzaakstickers #188

Grammofoonplaten - Muziekhandel
A. den Held - Gouda
Walestraat 22 - Telefoon 5663

Op binnenhoes, Rita Reys, LP, Congralutions in Jazz, Philips P 12955 L (Nederland, 1965)

Zakelijker dan deze sticker kan het haast niet. Behalve het kadertje om de winkelgegevens is er geen enkele opsmuk, als je het kader al zo zou kunnen noemen. Het doet erg denken aan een krantenadvertentie uit de tijd van de LP. Alleen al het feit dat de sticker op de binnenhoes is geplakt, wekt de indruk dat A. den Held niet al te veel op de voorgrond wilde treden. Een zoektocht op internet levert dan ook niet meer op dan een vermelding op een facebookpagina bij een oude foto van de Walestraat dat iemand er zijn eerste single heeft gekocht. En aangezien die persoon vast niet de enige is in Gouda voor wie dat geldt, zullen er meer mensen zijn bij wie deze platenzaak een onuitwisbare plaats in het geheugen inneemt.

De geoefende platenstickerkijker zit ook aan deze sticker een kartelrand onderaan, waaraan een afscheurbaar label met de gegevens van de plaat zat.

Den Held verkocht naast grammofoonplaten ook muziekinstrumenten, een veel voorkomende combinatie, waarbij het eerste meestal een voortvloeisel is uit het tweede.

De opname van deze sticker uit Gouda in het platenzaakstickerblog werd mede mogelijk gemaakt door Concerto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten