zaterdag 17 september 2016

Platenzaakstickers #247

Gebr. Van den Berg
Bellamypark 6
tel. 2650
Vlissingen

Op achterzijde hoes, Conny Froboess, 7", Conny zingt Nederlands, His Master's Voice 7 MH 1049 (Nederland, 1959)

Na Van der Meer de tweede sticker uit Vlissingen. De historie van de Gebroeders Van den Berg gaat minimaal terug tot 1940. Op 31 december van dat jaar wenst het Electro- en Radio-technisch bedrijf, gevestigd aan het Bellamypark op de nummers 50-52, de lezers van de Provinciale Zeeuwse Courant een voorspoedig nieuwjaar.


Waarschijnlijk zijn de gebroeders later naar het winkelpand op nummer 6 verhuisd. Dit dubbelpand bood de gelegenheid de winkel overzichtelijker onder één dak onder te brengen. Het pand is nog niet zolang geleden verkocht. daarvoor zat er een keukendesignwinkel.

Bellamypark 6


Op de website Hart van Vlissingen heeft Stefan Daane vier foto's geplaatst van Vlissingse platenzaken. Wellicht is onderstaande foto van de zaak van de Gebroeders Van den Berg.Of de foto al dan niet van de gebroeders Van den Berg is, hij geeft een prachtig beeld van hoe deze gecombineerde electronica-/witgoedwinkels er destijds uitzagen. Er was zelfs ruimte voor een luisterbar ingericht. De televisietoestellen stonden direct naast de grammofoonplatenafdeling en het witgoed was in het souterrain ondergebracht. Behalve lp's en singles werden er ook opbergsystemen voor het vinyl verkocht.

De vierde lp op de tweede rij van boven is American Pie van Don McLean, wat er op wijst dat deze foto uit begin jaren zeventig moet zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten