maandag 26 september 2016

Platenzaakstickers #248

diskoThiel b.v.
Weena 152
Rotterdam
Telefoon 010-141578

Op achterzijde hoes, Various Artists, LP, Stanley Kubrick's Clockwork Orange, Warner Bros WB 46 127 (Duitsland, 1972)

Begonnen als medewerker bij Dankers opent Lou Thiel begin jaren zeventig zijn eigen platenzaak Disko Thiel op 't Weena 152. Op de facebookpagina Dankers - Disk- Diskothiel wordt de zaak als volgt beschreven: 'via een trap kwam je op de hoger gelegen rock/pop/soul afdeling ingericht door kunstenaar Henk Tas die een soort eiland gecreëerd had waar "klanten" op zaten, lagen te timetravellen met hun headphones op ...de hele ruimte was bekleed met paarse vloerbedekking.'

De kleur paars komt ook terug in de typisch seventies vormgegeven sticker van Disko Thiel: lekkere vette letters op een paars/roze lp. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om!

Lou Thiel had een goede leerschool gehad bij Dankers en begon net als Dankers zijn eigen label met dezelfde naam als de winkel. Op dat label bracht hij lp's van  lokale grootheden als Bernard Drukker en Hans Oudenaarden uit.  


Wie nog een exemplaar van de LP van de spiegedelisch band Elluffant op Thiel op zolder heeft liggen, heeft een collector's item in huis, als de vraagprijzen op discogs tenminste reëel zijn. 


Zoals in bovenstaande advertentie te lezen (te vinden op dezelfde facebookpagina over Dankers en Diskothiel) organiseerde ome Lou ook releaseparties. Wie er bij was, kon de lp voor een tientje (viereneenhalve euro) kopen.

Later opende Disko Thiel nog een filiaal aan de Hesseplaats 53 zo blijkt uit een lijst van Rotterdamse platenzaken in 1972 op het blog van Pierre Gouweloos.

Met dank aan Harry Prenger die me een foto van de sticker toestuurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten