maandag 31 oktober 2016

Platenzaakstickers #253

F. Verheij
Pannenstraat 8
Groesbeek
Radio-T.V.-Gram. Platen
Bandrecorders-Muziekinstrumenten

Op achterzijde hoes, Het Zaanlandse duo An en Jan, LP, Het Zaanlandse duo An en Jan, Philips 855809 XPY (Nederland, 1968)

Terwijl de rest van de wereld aan het bijkomen was van de 'Summer of Love' sloeg het echtpaar An en Jan Boon haar slag. Ook voor de echtelijke lieden zelf kwam het als een verrassing. 'Laten we maar gewoon doen, dan doen we gek genoeg. Na al die jaren nu die opwinding, ze lijken wel mesjogge'. Zo staat opgetekend op de achterzijde van de hoes, waar ook de sticker zit. Een optreden op het Loosdrechtse Cabaret der Onbekenden betekende de doorbraak voor het duo dat al sinds 1947 in Alkmaar en omgeving feesten en partijen opluistert. Voor het complete verhaal en discografie kun je terecht op de website van Zaanse pophistorie.

De langspeler is zelfs in het vlakbij Nijmegen gelegen Groesbeek in de platenschappen terug te vinden. Tijs Tummers stuurde me de sticker met een link naar de site van Groesbeek in oude prenten waar in het kort de geschiedenis van de winkel is terug te vinden. De familie F. Verheij-Wijers, nam het in 1911 gebouwde Hotelcafé-restaurant Kerkzicht na de oorlog over van de eerste eigenaar. Midden jaren vijftig sloten ze het horecadeel en begonnen een radio- en T.V.-winkel. Zoals de sticker duidelijk maakt, verkochten ze daarnaast ook vinyl en muziekinstrumenten. Een muziekwinkel in de volle breedte dus. Dit hielden ze tot 1974 vol, waarna ze de winkelruimte verhuurden aan de familie P. Janssen. Die veranderende van handelswaar en maakten er een 'Sjoe en Sport Shop' van. Vooralsnog heeft de familie Verheij wel een record op haar naam staan: de langste plakbandplatenzaaksticker!

Het prachtige pand staat er helaas niet meer, want het ging op 1 december 1989 in vlammen op. Op de plaats is nieuwbouw verrezen met winkelruimte en appartementen. De naam Kerkzicht bleef behouden.


Hotelcafé-restaurant 'Kerkzicht' 1925

Geen opmerkingen:

Een reactie posten