dinsdag 11 juli 2017

Platenzaakstickers #283

Muziekhuis De Harp
Marktstraat 12
Bolsward

Op achterzijde hoes, Various Artists, LP, drie x drie = 9, Stichting Collectieve Grammofoonplaten Campagne 1100 PR (Nederland, 1969?)

Afgelopen maandag werd ik weer verblijd met een pakketje van Erwin van Delden bestaande uit bestickerde platen, waaronder deze uit Bolsward. Daarmee komt is het behalen van de Elfstedentocht voor platenzaakstickers weer een stapje dichterbij gekomen.

Een sticker waar niets te veel op staat: naam en adres volstaan tenslotte. En dat alles in hetzelfde lettertype, met als enige franje de naam vet in kapitalen. Onderaan is het befaamde kartelrandje zichtbaar waar bij verkoop de gegevens om een nieuw exemplaar te bestellen afgescheurd werden.

Alhoewel de naam van het muziekhuis anders doet vermoeden werden bij De Harp ook orgels verkocht, zo is in een advertentie in de Nieuwe Leidsche Courant van 17 december 1977 te lezen. Het voorvoegsel Muziekhuis wijst er al op dat hier niet alleen vinyl verkocht werd. Dat was eerder een leuke bijverdienste naast de muziekinstrumenten en bladmuziek. Het hart zat bij de eigenaar echter op de goede plaats: de verkoop van de plaat drie x drie = 9 kwam ten goede aan het Bio-Revalidatiecentrum, waarbij de afkorting bio niet voor biologisch maar voor bioscoop staat. Daar werd toentertijd voor de voorstelling ook voor deze stichting gecollecteerd. Bij de plaat hoort eigenlijk ook nog 'een kleurplaat met de volledige teksten van de liedjes', maar die heeft Erwin waarschijnlijk zelf ingekleurd en die hangt nu bij hem thuis in de hal.

Op LinkedIn is nog een oudmedewerker van de winkel te vinden die van 1976 tot en met 1993 bij De Harp gewerkt heeft. De kans lijkt me groot dat ook het sluitingsjaar van de winkel was. Momenteel is op het adres een Kruidvatfiliaal gevestigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten