woensdag 26 augustus 2015

Platenzaakstickers #202

Disco Mipri
Hundelgemsesteenweg 333-335
Merelbeke
091/30.96.07

Op voorzijde hoes, Herbie Mann, 7", Superman, Atlantic 11 237 (België, 1978)

Onmiskenbaar een sticker van een platenwinkel! De vorm van een LP is duidelijk herkenbaar en zelfs de uitloopgroeven zijn te zien.
Merelbeke is een zelfstandige gemeente vlakbij Gent. Zoals het huisnummer van Disco Mipri al aangeeft is de Hundelgemsesteenstraat de hoofdstraat die dwars door de gemeente loopt. Eigenaar van Disco Mipri was Raf De Winne, een lokale bekendheid. Begin jaren zeventig legde een brand de winkel geheel in de as. De Winne bouwde de winkel eigenhandig weer op en bij die wederopstanding hoort waarschijnlijk ook deze sticker.
Behalve platenzaakeigenaar was De Winne vanaf 1990 adjudant van de lokale prins carnaval. De muziekliefhebbers en dan vooral die van de Vlaamse folk, zullen zijn naam wellicht kennen van de hoezen van de eerste twee lp's van Gentenaar Walter De Buck. De Winne was verantwoordelijk voor de productie. Hij overleed op 23 april 2012.
Waar de naam Mipri vandaan komt, heb ik niet kunnen achterhalen. De Winne had naast Disco Mipri ook nog een bedrijf onder de naam NV Mipri.Tegenwoordig is Mipri een supermarkt aan de Belgisch-Duitse grens. Op nummer 333 van de Hundelgemsesteenstraat zit tegenwoordig Café Merloo, waar u kunt 'tafelen, ontmoeten en ontspannen'.


1 opmerking:

  1. Per toeval op je site gesukkeld en als gewezen inwoner van Merelbeke heb ik Raf en zijn zaak nog gekend. De platenzaak was gelegen naast het pand dat nu café Merloo is en is vandaag de dag een fotozaak. Achter de platenzaak was een gelijknamige supermarkt alwaar nu een Fortis-agentschap gevestigd is. In vroegere jaren was er ook een cinema maar dat is van voor mijn tijd. Raf De Winne heeft als producer bovendien nog enkele lokale muzikanten gesteund onder de naam "RaZa"; Raf en Zaki. Die laatste was één van Vlaanderens eerste dj's en de vader van de broers Dewaele van Soulwax/2manydj's.

    BeantwoordenVerwijderen