maandag 21 augustus 2017

Platenzaakstickers #284

Jean Remond
Disques - Radio
124, Avenue de Neuilly
Maillot 09-00
Parijs

Op achterzijde hoes, Aretha Franklin, 7", I Never Loved a Man, Atlantic 650 160 (Frankrijk, 1969)

Ook in Frankrijk verkochten radiowinkels singles zoals blijkt uit bovenstaande single die ik afgelopen zomer op een vide grenier in Toulon sur Arroux (71) op de kop tikte. Bovendien blijkt hieruit ook dat de plakbandsticker geen fenomeen was dat tot Nederland beperkt is gebleven. Een plaatsnaam is op de sticker niet te vinden, maar als er geen nadere specificatie op staat moet het wel Parijs zijn. En zo is het ook.

Op een lijst van Parijse muziekhandels tussen 1929 en 1950 die ik op internet vond, is de winkel van Jean Remond terug te vinden. Het betreft een hoofdstuk het boek Jean 'Django' Reinhardt: A Contextual Bio-Discography 1910-1953 Paul Vernon. De ondertitel maakt nieuwsgierig waar we hier mee te maken hebben. Het boek bevat een compleet overzicht van wat er van Django Reinhardt op muziekdragers is verschenen, een overzicht van foto's en dus ook een overzicht van muziekwinkels in Parijs.

Een oudere sticker op een blog over radio-uitzendingen van Opération Kangourou. Een klik op het labeltje 'Etiquettes' tovert nog veel meer platenzaakstickers tevoorschijn. Er is klaarblijkelijk een Franse pendant van mijn blog, die ongeveer ook gelijk met die van mij begonnen is. Onderstaande sticker is duidelijker ouder dan die op de Aretha Franklin single.


Jean bleek in het verleden ook nog bladmuziek en piano's verkocht te hebben. De afbeelding boven de naam van de eigenaar doet vagelijk denken aan een snor, wellicht die van de winkeleigenaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten