dinsdag 17 oktober 2017

Platenzaakstickers #292





De Wit's
Muziek- en Radiohandel
Westerstraat 37
Enkhuizen
Telefoon (02280) 2254

Op voorzijde hoes, Elkie and Owen with the Rim Ram Band, 7", Groovie Kinda Love, Blue Elephant BE 24.501 (Nederland, 1970)

Met De Wit's Muziek- en Radiohandel staat ook Enkhuizen op de platenzaakstickerkaart. De vaste bezoekers van dit blog zullen direct de kartelrand aan de onderkant van de sticker gezien hebben. Toen er nog geen computers waren die de winkelvoorraad in de gaten hielden, werden op een afscheurbaar deel van de sticker de benodigde gegevens om een nieuw exemplaar te bestellen genoteerd. Dat deel werd bij verkoop afgescheurd.

Het familiebedrijf De Wit bestaat nog steeds, al is vinyl inmiddels uit het assortiment verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn tv's en witgoed gekomen, al laat de winkel zich er nog steeds op voor staan in muziek gespecialiseerd te zijn. Zo is op de website te lezen: 'Muziek, is een begrip wat met de paplepel ingegeven is en dus hobby nr.1. Voor gitaren, blokfluiten, keyboards, bladmuziek snaren en toebehoren, wij hebben het voor U!'
Onder het kopje Muziek wordt de geschiedenis van de winkel in erg kleine notendop verteld. 'Muziek zit in onze genen: Opa de Wit sr. sr. begon in 1917 een muziekwinkel. Zijn favoriete instrument was viool. Op feesten en kermissen speelde hij een deuntje voor een dubbeltje, tevens gaf hij muziekles. Zijn kinderen waren ook muzikaal. Wim speelde Cello, zijn dochter Alie was concertpianiste (conservatorium geschoold) en Jaap sr. speelde tot op hoge leeftijd (93) viool in Sinfonia. De huidige generatie de Witten zijn fervente jazz liefhebbers. Zowel Jaap en Piet spelen in de Freetime Old Dixie Jass band. Jaap op sousafoon, contrabas en bassax en Piet op piano en banjo. De Band heeft zowel in Nederland als in Engeland en andere Europese landen vele jazzfans. De jongste generatie maakt furore met de band the Big Easy Rascals. Jaap jr. jr. op clarinet, altsax en sopraansax. Jaap sr. op trombone en Pieter op drums'. De oorsprong van de winkel is dus de muziekhandel: instrumenten en bladmuziek. En zoals in die tijd gebruikelijk werd er door de eigenaar, die zelf een instrument beheerste, muziekles gegeven.

Vorig jaar moet de winkel haar honderdste verjaardag gevierd hebben, daar zal vast een muzikale draai aan gegeven zijn. Inmiddels is de winkel uitgebreid en heeft de familie De Wit ook het belendende pand op nummer 39 er bij getrokken. Het busje van de monteur is in de loop der jaren ook vervangen, maar gelukkig heeft een Renaultfanaat zich over het oude busje ontfermd. Die rijdt dus nog steeds rond!



Met dank aan Tijs Tummers, die me de sticker stuurde.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten