dinsdag 1 november 2011

Platenzaakstickers #13A.C.M. van Vianen
1e Helmersstr. 231
Jan Pieter Heyestr. 170
Amsterdam - Tel. 8484??

Op achterzijde Wim Sonneveld, 7", Aan de Amsterdamse grachten, Philips 318 357 PF (Nederland, 1962)

Bovenaan de achterzijde ook nog een verzegelstickerToevoeging 10 januari 2014

Dankzij Eddy Raymann is het telefoonnummermysterie van A.C.M. van Vianen eindelijk opgelost. Hij stuurde me een hoesje met daarop een complete sticker.


Bovenstaande uitsnede maakt vast en zeker nieuwsgierig naar het gehele hoesje van deze single. Het gaat om een single van Chubby Checker: Teach Me To Twist / Swinging Together en dan wel de Nederlandse persing. Het hoesje geeft praktische aanwijzingen bij het nummer op de A-kant en leert via 8 basisbewegingen hoe te twisten.


En het is niemand minder dan Jan Daniëls, professioneel 'star' danskampioen in 1950, 51, 52, 54 en 58, die de luisteraar op zijn eerste twistpassen en -bewegingen bijstaat. Voor de gevorderden zijn onderaan nog wat variaties op de basisbewegingen toegevoegd om de show op elk feestje te stelen! En voor wie hier nog niet voldoende aan heeft, bij Disque de surprise #7 staat een soortgelijke handleiding voor de Hully Gully. Veel dansplezier!


TOEVOEGING 1 FEBRUARI 2016
Op achterzijde hoes, G. Gershwin, LP, Highlights from Porgy and Bess, Philips S04613 (Nederland, 195?)

Vooralsnog de oudste variant van Vianen, hier nog zonder telefoonnummer en in de klassieke versie: zilveren belettering op een zwarte achtergrond. Opvallend is dat Van Vianen twee filialen in Amsterdam Oud-West had, niet ver van elkaar. De winkels zaten zo ongeveer bij elkaar op de hoek. Het zou kunnen dat Van Vianen ooit in de 1e Helmersstraat is begonnen en later de overstap maakte naar de grotere winkelstraat, J.P. Heijestraat. In de Helmersstraat is de winkel aangehouden als reparatiewerkplaats of iets dergelijks. Van Vianen had een winkel in audio-apparatuur zoals blijkt uit een advertentie in de Nieuwe Leidsche Courant van 12 maart 1975.


In de advertentie is nog slechts sprake van een vestiging in de 1e Helmersstraat. Waarschijnlijk heeft Van Vianen zich op dit adres teruggetrokken voor hij geheel uit het straatbeeld verdween.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten