donderdag 28 februari 2013

Platenzaakstickers #86Wessels
hi-fi centre

Op achterzijde hoes Gilbert Bécaud, LP, Olympia 73 (enregistrement public), EMI Columbia 2C 064-12694 (Frankrijk, 1973)

Na Platenzaaksticker 51 de tweede van Wessels. Ten tijde van de sticker uit 1965 had Wessels nog twee filialen. Na het overlijden van de eigenaar, de heer Wessels, besloot de weduwe de winkel in Hilversum te sluiten en ging het filiaal in Amsterdam op eigen benen verder. Waarschijnlijk is de naam Wessels hi-fi centre de opstap naar Wessels audio-video geweest.
Het logo van de winkel zoals dat op deze LP van Bécaud staat, een w waarin twee vinyl platen zijn verwerkt, was terug te vinden op de luifel van het Amsterdamse filiaal in de Beethovenstraat, zo is op onderstaande foto te zien.TOEVOEGING 3 MAART 2014
 

Er wordt steeds meer meegedacht en -gewerkt aan dit blog. Bij een recent bezoek aan het hoofdstedelijke Concerto ontving ik een setje met hoezen met stickers en onderstaande papieren zak die dienst deed als verpakking van aangekochte platen, daterend uit het tijdperk voor de plastic zak alom zijn intrede deed.


Uit alles blijkt dat Wessels een audiozaak pur sang was. Het assortiment bestond, zoals onderaan de zak te lezen is uit versterkers, platenspelers en grammofoonplaten. Kortom, alle benodigdheden om muziek te kunnen luisteren alhoewel daar natuurlijk ook nog luidsprekers voor nodig zijn, maar het zal me niet verbazen als die ook bij Wessels te verkrijgen waren.

De zak stamt waarschijnlijk uit een periode tussen bovenstaande sticker en sticker 51. Is op bovenstaande sticker geen enkel adres vermeld en op nummer 51 een in Hilversum en een in Amsterdam, op de zak staan twee filialen in Hilversum en een in Amsterdam:

Hilversum Langestraat 59g tel. 42435. Kerkstraat 87 tel. 41368. Amsterdam Beethovenstraat 14 tel. 735764

Afgaande op het telefoonnummer is het filiaal in de Kerkstraat er in de tussenliggende jaren aan toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten