maandag 26 juni 2017

Platenzaakstickers #281

Grammofoonplaten
Videotheek
't draaipunt
Overstraat 47
Amerongen
03434-54310

Op achterzijde hoes, Various Artists, LP, Warm aanbevolen uit 25 jaar Top 40, Stichting CPG LP 1989004 (Nederland, 1989)

Behalve de naam en adresgegevens bevat deze sticker, die Pierre Gouweloos me toestuurde, ook een prachtige aanprijzing voor het kopen van lp's: een vrolijk kijkend mannetje met een lp onder zijn arm. Hopelijk is voor de lp zonder hoes gekozen uit marketingoverwegingen. De zwarte plak is toch altijd iets duidelijker dan een vierkant stuk karton wanneer er vinyl uitgebeeld moet worden. In platenzaken zie je dit fenomeen gelukkig minder. Je loopt zelfs grote kans door de eigenaar aangesproken te worden om wat voorzichtiger met zijn koopwaar om te gaan.

De combinatie platen en video's is al vaker voorgekomen in dit blog. Gezien de naam en de afbeelding op de sticker is 't draaipunt aanvankelijk een platenzaak geweest, waar later video's aan het assortiment zijn toegevoegd. Dat moet ook wel noodzakelijk zijn geweest om in Amerongen als middenstander te overleven. Momenteel telt het dorp iets meer dan 5.000 inwoners.

De winkel bestond nog in 2006, getuige een vermelding in de nieuwsbrief van de lokale filmclub. De kaartjes voor de voorstelling kon je bij Videotheek 't draaipunt kopen. Het vinyl was toen blijkbaar al uit het assortiment verdwenen en niet lang daarna zal ook de videotheek uit het straatbeeld van Amerongen verdwenen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten