maandag 12 september 2022

Platenzaaksticker #379


N.H. v. Geemert & Zn
Radio - Televisie - Gramofoonplaten
Theresiastraat 94 - Tel. 850611
[Den Haag]

Op achterzijde hoes, Mahalia Jackson, LP, I Ask The Lord, Philips B 07354 L (Nederland, 1958?)

Een onverwijderbare plakbandsticker die Harma Kaput mij stuurde. Van Geemert was zo'n typische jaren vijftig winkel die audio-apparatuur verkocht en daarbij ook een assortiment vinyl voerde. Volgens de website het Geheugen van Bezuidenhout bestond de winkel van 1958 tot en met 1973. Het onvolprezen overzicht van vinylzaken in Den Haag van André Tapir vermeldt dat de zaak mogelijk tot ergens in de jaren tachtig heeft bestaan. Dat is waarschijnlijk tot ergens in 1979 geweest, want van 10 oktober in dat jaar zat op nummer 94 de Firma Engering, zo vermeldt het onfeilbare Geheugen van Bezuidenhout.

Eerste eigenaar van de winkel was Nico van Geemert die samen met zijn zoon de winkel had. Volgens de website van Tapir is de winkel ook nog uitgebreid naar nummer 92 van de Theresiastraat.

Getuige een advertentie in de Leidse Courant van 3 december 1969 had de winkel ook een reparatie-afdeling, waar de nood hoog was. Toen was de winkel dus al in de panden op nummer 92 en 94 gevestigd.

Een advertentie uit 1973 meldt dat Van Geemert alweer terug is naar één pand en wel op 94. Met de opkomst van de grotere elektronicaketens eind jaren zeventig zal Van Geemert er mee gestopt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten