woensdag 4 september 2024

Platenzaaksticker #395



Deze plaat werd gekocht bij
Goebel
Jan Hendrikstraat 11a
Den Haag - Telef. 117849

Op achterzijde hoes, Der Königliche Christliche Oratoriumverein mit dem Städtischen Orchester Utrecht, Ltg. Simon C. Jansen, 7", Wir setzen uns mit Tränen nieder, Philips 313 2-6 SF (Nederland, 1960)

Om verwarring te voorkomen waar deze plaat vandaan kwam, plakte Goebel in Den Haag met plakband deze sticker op alle vinyl dat er in de winkel verkocht werd. Volgens het onvolprezen overzicht van platenzaken in Den Haag van André Tapir bestond deze winkel van de jaren zestig tot en met de jaren tachtig. De winkel besloeg twee panden, 9c en 11a. Op 9c zat Muziekhandel Goebel, die muziekinstrumenten verkocht, en op 11a de platenafdeling. De laatste eigenaren waren Rita Venne-Goebel en haar echtgenoot Jan Venne.

Onderstaande foto is een uitsnede van een foto uit de beeldbank van het Haags gemeentearchief.


Links op de foto de twee panden van Goebels met op 11a de naam Goebel boven de winkelpui en op de lantaarnpaal tussen de twee winkels in een bord met daarop Muziek Goebel met een pijl naar de ingang.


Vermoedelijk is de laatste mede-eigenares Rita Venne-Goebel de dochter van de oorspronkelijke eigenaar en naamgever van de winkel. In de hoogtijdagen van de Haagse beat was de winkel leverancier van instrumenten en onderdelen, zoals gitaarsnaren, voor veel Haagse bands. Zo is te lezen op de facebookpagina Haagse Beat jaren 60/70. Zelfs na sluitingstijd kon je er terecht voor een setje snaren. Of dat ook voor vinyl gold, betwijfel ik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten