donderdag 11 april 2013

Platenzaakstickers #92


Suyver & Roosen n.v.
Amsterdam - Amstelveen

Op hoes Adamo, 7", Vous permettez, monsieur?, Pathé PGH 5006 (Nederland, 1964)

Suyver & Roosen had in de jaren zestig en zeventig drie bruin- en witgoedwinkels. In Amsterdam in de Slotermeerlaan en de De Clercqstraat en een op het Binnenhof in Amstelveen. Zoals meerdere zaken in deze reeks was het vinyl niet het belangrijkste artikel, maar draaide het meer om de apparatuur en het onderhoud daarvan. Op de site Het Geheugen van West is de geschiedenis van de winkelketen geboekstaafd (in drie delen).

Het hoesje is ook nog voorzien van een chique versie van een zegel om te voorkomen dat slimmeriken het singletje draaiden, beschadigden en vervolgens kwamen ruilen voor een nieuw exemplaar. Op het zegel staat dan ook te lezen: Ruiling is alleen mogelijk indien deze zegel ongeschonden is.

 
 
De oorspronkelijke koper van mijn single was echter niet voor één gat te vangen en scheurde het zegel los van het hoesje aan de andere kant: zegel ongeschonden, hoesje niet, maar dat staat niet op het zegel!
 
Het hoesje is, hoewel geen fotohoes speciaal voor deze single, ook de moeite waard. Het is een soort universele hoes voor een aantal labels waarbij elke keer naast het logo van de platenmaatschappij een daarbij behorende artiest is afgebeeld. Linksboven staat het 'Gramophonehouse' van N.V. Bovema in Heemstede afgebeeld, die de betreffende labels in Nederland distribueerde.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten