zaterdag 27 december 2014

Platenzaakstickers #170

De Troubadour
Kampen - Emmen

Op voorzijde hoes, Steely Dan, LP, Can't Buy A Thrill, ABC Records 28 488 XAT (Nederland, Reissue, 1976)

Een mooie sticker die Hans Dinkelberg me alweer een tijd geleden stuurde. Niet alleen een toepasselijke naam voor een platenzaak als verspreider van muziek, maar ook een bijzondere vorm: niet rechthoekig, niet driehoekig en al helemaal niet rond, maar een onregelmatige vijfhoek.

Bovendien een niet voor de hand liggende combinatie om een winkel met twee filialen te beginnen, waarvan de afstand tussen de filialen zo'n 100 km is. En als klap op de vuurpijl twee plaatsen die nog niet eerder op een sticker vermeld stonden in twee verschillende provincies, respectievelijk Overijssel en Drenthe.

Het filiaal in Kampen bevond zich in de Oudestraat, die in Emmen op de hoek Hoofdstraat-Kolhoopstraat. Beide filialen zijn inmiddels van de aardbodem verdwenen. Bart Lindeboom vermeldt de Troubadour in zijn blog over Kampen. Hij kocht er singles en haalde er wekelijks zijn exemplaar van de Top 40. Het filiaal in Emmen komt voor op de website Emmen.nu in een bespreking van een compilatie van China Crisis door Koos Heeres. De auteur kocht er in de herfst van 1983 zijn eerste LP, Working With Fire And Steel, de tweede van China Crisis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten