dinsdag 26 april 2016

Platenzaakstickers #234

Televisie "Admiral"
Vlierboomstraat 600
(Den Haag)

Op achterzijde hoes, The Shadows, LP, Out of the Shadows,Columbia 33SX 1458 (Verenigd Koninkrijk, 1962)

Jeroen van de Beek stuurde me bovenstaande sticker als toevoeging op de hieronder afgebeelde sticker. Twee stickers op een plaat en dan ook nog twee verschillende, dat roept vragen op. Na enig speurwerk kom ik tot de conclusie dat onderstaande sticker van de eerste eigenaar van de lp geweest moet zijn.

J. van Delft Jr.
Appelstraat 159
's-Gravenhage

Op een nagenoeg compleet overzicht van platenzaken van toen en nu in Den Haag zijn zowel in de Appelstraat als de Vlierboomstraat verkoopadressen van platen te vinden, maar nimmer in de Appelstraat op nummer 159 en ook niet onder de naam Van Delft. In de Vlierboomstraat zijn echter twee zaken aanwezig, waarvan een op nummer 600.
De oplettende lezer was de fruitconnectie tussen beide adressen waarschijnlijk al opgevallen. De straten bevinden zich in het zuidwesten van Den Haag waarbij de Vlierboomstraat uitkomt op de Appelstraat. Op de Appelstraat geeft bovenstaand overzicht Hiro Records op de hoek met de Meloenstraat en Radio Krenning op nummer 143-145. In de Vlierboomstraat zijn er meldingen van Admiral, Radio Admiraal en Radio Modern. Van de laatste is geen huisnummer bekend, terwijl Radio Admiraal op nummer 598 te vinden was. Opvallend aan de sticker is dat die Televisie Admiral vermeldt, niet echt een logische plaats om vinyl op de kop te tikken. Maar wellicht dachten de beheerders van het filiaal, de heer en mevrouw Bingen, op deze manier de vinylklanten over te halen bij hen ook een televisietoestel aan te schaffen. Het moet een dubbelpand geweest zijn, waarvan de audio-afdeling op nummer 598 zat en de visuele poot op 600. Volgens het blog van René van den Abeelen uit de Perenstraat was het een 'saaie winkel', maar hij vond er wel de eerste lp van Earth & Fire, die er uitzag als een plat luciferdoosje, waar hij al een tijdje naar op zoek was en wel 'tot Leidschendam'. De plaat stond zo goed als naast de deur. Opvallend is dat zowel op het platenzakenoverzicht als op het blog Admiraal wordt geschreven in plaats van Admiral, terwijl dat toch overduidelijk op de sticker staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten