maandag 11 april 2016

Platenzaakstickers #232

Euroklank
Meent 121
Tel. 133800
Rotterdam

Op achterzijde hoes, Buddy Holly, LP, Forever, Coral 97034 (Duitsland, 1964)

Een lekker smerige sticker, deze inzending van Jeroen van de Beek. Niet alleen zijn de randen van de gele plankbandsticker zwart van het stof, ook het geel van de sticker heeft op de hoes afgegeven. Gelukkig is hij bij deze geconserveerd, want ook het leven van de platenzaaksticker is niet eeuwig.

De 24ste platenzaak in Rotterdam op dit blog. Rotterdam heeft Europoort en de Euromast, maar heeft dus ook Euroklank gehad. Waarschijnlijk dacht de eigenaar mee te liften op deze internationaal bekende Rotterdamse fenomenen. Daar is ie wonderwel niet in geslaagd. Waar Europoort en -mast nog steeds bestaan, is Euroklank uit Rotterdam verdwenen en dat zonder een spoor achter te laten. Maar het was een originele naam, die er op wijst dat we hier te maken hebben met een echte platenzaak.

De Meent is een Rotterdamse winkelstraat die loopt van de Coolsingel tot de Goudsesingel. De naam zaal de kruiswoordpuzzelaars bekend voorkomen en betekent oorspronkelijk gemeenschappelijk weide. Meent 121 ligt tussen Rodezand en de Delftsevaart en maakt deel uit van het Timmerhuis. Het oude Stadstimmerhuis is bij de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog vernield. In 1950 verrees het nieuwe timmerhuis. Het is goed mogelijk dat Euroklank de eerste winkel op nummer 121 was. Maar als de naam geïnspireerd is op de Euromast en Europoort moet de winkel ergens in het begin van de jaren zestig gestart zijn, aangezien de Euromast in 1960 werd opgeleverd en Europoort tussen 1958 en 1964 gestalte kreeg. Momenteel is er een filiaal van de kledingzaak We Are Labels gevestigd, die ook nummer 119 erbij heeft getrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten