maandag 4 december 2017

Platenzaakstickers #298

Fa. Radio Boonstra
Tel. 1494
Surhuisterveen

Op label, Egbert Douwe, 7", Mamma, Oh Mamma, Philips 334 500 JF (Nederland, 1968)

De schrik van elke platenverzamelaar, deze plakbandsticker. Gelukkig was de heer Boonstra in dit geval nog zo aardig om hem niet op het hoesje maar op het label te plakken. Deze valt weer in de categorie radiowinkels, waar ook vinyl werd verkocht.

Zoals uit onderstaande advertentie in De Feanster van 30 december 1970 blijkt, zat Radio Boonstra aanvankelijk aan de Kolk 18. Behalve radio's werden er ook televisietoestellen en wasmachines verkocht en beschikte de winkel over een eigen technische dienst. Later zal de winkel verhuizen naar de Gedempte Vaart 2, iets verderop aan dezelfde straat aan de overkant. Dat had waarschijnlijk te maken met een uitbreiding in het assortiment, de winkel heet dan inmiddels Disc Radio Boonstra. Gezien de toevoeging Disc moet dat ergens in de jaren tachtig zijn geweest, na de komst van de CD. Het duidt er tevens op dat die geluidsdragers een groter aandeel in het handelswaar van Boonstra innam dan daarvoor.

Met dank aan 'Frommel' die deze single op een platenbeurs in Groningen aanschafte.

Inmiddels is Boonstra ook uit het straatbeeld van Surhuisterveen verdwenen. Op de plaats waar de winkel aan de Gedempte Vaart zat, zat nog een tijdje de Akte-Shop, maar zoals met een vergrootglas op onderstaande foto is te zien, stond die een tijd geleden ook te koop.Geen opmerkingen:

Een reactie posten