woensdag 27 december 2017

Platenzaakstickers #301

Antonius Disco
Molenstraat 66
Tilburg
Tel. 425202

Op hoes, James Iotti, 7", La Lontananza (Het lied van de Sirene), Polydor 2050 270 (Nederland, 1973)

De tweede sigarenzaak in dit blog die ook vinyl verkocht, Muziekpaleis Wim Berkers in Deurne daargelaten. Berkers nam de sigarenzaak van zijn vader over om er een platenzaak te beginnen. De naam van de winkel roept direct allerlei associaties uit mijn Roomse verleden op. Zou Antonius de platenzaak zijn geweest waar je alles kon vinden, als je maar vaak genoeg 'Heilige Antonius, beste vrind, maak dat ik dit plaatje vind' in gedachte of hardop zei. Zeker als je weet dat het Paduaplein om de hoek was. Niets is echter minder waar, de eigenaar van de winkel op de hoek van de Molenstraat en de Kruisstraat heette gewoon W. Antonius. Het kan zijn dat hij zijn best gedaan heeft om op het Paduaplein terecht te komen, maar dat dat net iets boven zijn financiële mogelijkheden was en hij genoegen moest nemen met Molenstraat 66.

Wellicht op het idee gekomen door het iets verderop gelegen Electronicahuis Peeters, begon Antonius naast tabakswaren ook vinyl te verkopen. Uit de sticker valt niet meer af te leiden dan dat er in ieder geval top 40 singles te koop waren, vandaar de toevoeging Disco aan de familienaam. Electronicahuis Peeters was waarschijnlijk niet echt een concurrent, aangezien die zich op de serieuzere muziek richtte, zoals een echte muziekwinkel betaamt.

Onderstaande foto van de winkel komt uit het Regionaal Archief Tilburg. De foto is uit 1982, de tijd dat er nog sigarettenautomaten bij de sigarenboer hingen. Of er toen nog vinyl verkocht werd, wordt uit de etalage en de buitenreclame niet duidelijk.Het pand is op googlemaps terug te vinden. Ook de rechterkant van het pand is inmiddels verhoogd, er staat een boom voor de deur en de sigaren-/platenzaak is verdwenen.Met dank aan Edgar Kruize die me de sticker stuurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten