woensdag 13 december 2017

Platenzaakstickers #299

Discoshop Radio Oudeland
Oude Wal 50
Hoogvliet
Telefoon 160751

Op achterzijde hoes, Luis Alberto del Parana y Los Paraguayos, LP, The Paraguayos Golden Hits, Philips 840 222 (Nederland, 1962)

Deze sticker, die Resell Records me stuurde, had strategischer geplakt kunnen worden. De eigenaar van Discoshop Radio Oudeland plakte hem midden over de uitvoerende artiest. Zo zat ie natuurlijk wel mooi in het zicht, maar een poging tot verwijderen zou zeker ten koste van de hoes zijn gegaan en daarmee zou een deel van het opschrift zijn verdwenen.

De winkel is terug te vinden in het overzicht van Rotterdamse platenzaken op het blog van Pierre Gouweloos. Het adres is daar echter Wilhelm Tellplaats 40. Daar wordt bovendien geen melding meer gemaakt van het voorvoegsel Discoshop. Het overzicht van Pierre Gouweloos is van 1972. Dat duidt er op dat Radio Oudeland van de Oude Wal verhuisd is naar de Wilhelm Tellplaats en zich meer is toe gaan leggen op de apparatuur en het vinyl heeft laten varen. Wellicht dat er nog ergens een bak met singles of lp's stond, maar het was in ieder geval niet prominent in de winkel aanwezig.

Opvallend is dat de naam van de winkel niet de naam van de eigenaar bevat maar de wijk waar de winkel gevestigd was in het Rotterdamse Hoogvliet. Op internet is nog een Radio Oudeland b.v. te vinden, maar die was gevestigd in Hendrik Ido Ambacht. Eigenaar van Radio Oudeland was de familie Middelhoek. Op de Linkedinpagina van Frank Middelhoek is te vinden dat hij van 1984 t/m maart 1997 mede-eigenaar van de winkel was. Aangezien er nog steeds een Radio Oudeland in Rotterdam is gevestigd aan de Bergse Rechter Rottekade 1, lijkt het er op dat een broer of zus van Frank het familiebedrijf heeft voortgezet. Inmiddels zijn ze gespecialiseerd in elektrische apparatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten