woensdag 31 januari 2018

Platenzaakstickers #306

Radiospeciaalzaak
Disco Shop
Henny Reimerink
Haaksbergerstraat 360
Enschede
053-313071

Op voorzijde hoes, Ultravox, 7", Vienna, Chrysalis 102 905-100 (Nederland, 1981)

Alweer de vierde winkel in Enschede waar vinyl gekocht kon worden. Zoals al duidelijk wordt uit de tekst op de sticker was Reimerink vooral een radiowinkel, waar ook vinyl verkocht werd. Google levert verder op dat er behalve voornoemde artikelen ook televisietoestellen en hifi-apparatuur te koop was.

Op een forum van Enschede-stad is te lezen dat Reimerink aanvankelijk op de Brinkstraat zat. Maar de concurrentie van buurman Wendrich, die in huishoudelijke artikelen en radio's handelde en in het belendende pand een sigarenwinkel, werd waarschijnlijk te groot, waarna Reimerink uitweek naar de Haaksbergerstraat. Er is op een bedrijvenwebsite nog een internetadres van Reimerink te vinden, maar dat is helaas niet meer actief. Dit betekent dat de winkel rond het millennium waarschijnlijk nog bestond. Er vanuit gaande dat  Reimerink zijn radiowinkel in de jaren vijftig of zestig is begonnen, is de kans groot dat hij tot aan zijn pensioen actief is geweest.

Aangezien Enschede in Fox een gespecialiseerde platenzaak had, zal Reimerink niet meer een bak met top 40 singles gehad hebben en wellicht nog wat lp's. Hieronder een foto van het pand na het vertrek van Reimerink.


Reimerink zat in het pand waar op de foto ff Kiek'n zit. Inmiddels heeft die het ook weer bekeken en is vervangen door Tattooshop Bonnie & Clyde.


Met dank aan Alex Bonder die me de single met sticker cadeau deed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten