woensdag 24 januari 2018

Platenzaakstickers #305

Muziekhandel
J.C. Willemsen
Langestraat 72
Amersfoort
Tel. 16225

Op achterzijde hoes, Zangeres Zonder Naam, LP, De meest gevraagde liedjes van de Zangeres Zonder Naam, Philips 625 323 QL (Nederland, 1964?)

Een authentieke kartelrandsticker, deze inzending van Pierre Gouweloos. Veel bijzonders werd er niet van gemaakt bij Willemsen, een uniforme achtergrondkleur met zwarte belettering, waarbij de naam van de eigenaar in kapitalen is gedrukt. Het ligt voor de hand dat er nog kleurenvariaties van deze sticker zijn. En inderdaad kwam ik het platenzaakstickerarchief een rood exemplaar tegen, dat Evert Nijkamp me stuurde.






Op achterzijde hoes, Various Artists, LP, Muziek Voor Miljoenen - Feestconcert Ter Gelegenheid Van Het 100-Jarig Bestaan Van Het Nederlandsche Roode Kruis, Philips D 88190 Y (Nederland, 1967)


Eigenaar van de winkel, die in dezelfde straat zat als Radio Pracht, was Joop Willemsen, zo is te lezen op de website orgelnieuws.nl. Hij werd in 1929 geboren in Oss en kreeg het muziekvak met de paplepel ingegoten. Zijn vader startte in de jaren dertig van de vorige eeuw een muziekuitgeverij in de geboorteplaats van Joop. Vanaf 1953 zette Joop de muziekuitgeverij in Amersfoort voort en verkocht daarnaast bladmuziek en geluidsdragers. Hij was gespecialiseerd in bladmuziek voor orgel en gaf daarnaast het periodiek De Orgelvriend uit. In 1994 ging Joop Willemsen met pensioen. Het stuk op orgelnieuws.nl verscheen ter gelegenheid van zijn overlijden op 6 oktober 2014. Onderstaande foto van Willemsen in zijn winkel staat bij het stuk.

Joop Willemsen in zijn winkel in 1994. Foto: Gerco Schaap

De winkel werd op Zuidsingel 67 voortgezet door Marianne van Hooren, aanvankelijk onder de oude naam, later als Van Hooren & Van Hees bladmuziek & accessoires. Vinyl behoorde in 1994 al niet meer tot de winkelinventaris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten