maandag 10 februari 2014

Platenzaakstickers #137


Joh. de Heer & Zn
Noordmolenstraat 71
Giro 63560 - Tel. 010-40443
Rotterdam 11

Op achterzijde hoes, Han Schenk en Thea Schenk-Verhey, 7", Eens breekt de dag aan, Philips 411 728 NE (Nederland, 1962)

De combinatie van single en sticker lijkt een logische, al was Johannes eigenlijk de Doper. Hier is hij inmiddels opgeklommen tot De Heer. Vergezeld van Zijn Zoon runt deze twee-eenheid de winkel. Opvallend bij deze sticker is de toevoeging 11 achter Rotterdam (nummer van een wijk???).
Johannes de Heer is vooral ook bekend geworden door de uitgave van evangelische liederen in de naar hem genoemde zangbundel. Tevens had hij een muziekwinkel aan huis, gaf orgellessen, gaf bladmuziek met christelijke liederen uit en verkocht harmoniums. Dit alles is te lezen op een aan Johannes de Heer gewijde internetpagina.
Van die christelijke inslag is tegenwoordig niet veel meer te merken. 'Denk je aan piano's en orgels, denk je aan Joh. de Heer', zo is te lezen onder het kopje historie op de homepage van firma Joh. de Heer. De winkel is inmiddels van Noord-Rotterdam verhuist naar een 'mega-musicstore' langs de A15 te Sliedrecht met een showroom van bijna 2000 m2. Naast orgels en piano's verkoopt de firma ook blaasinstrumenten, gitaren, klein-instrumenten en bladmuziek. Vinyl hoort niet meer tot het assortiment. In de jaren 60 kennelijk nog wel en ik heb het sterke vermoeden dat het vooral singles en langspelers met geestelijke liederen waren.

Eddy Raymann stuurde me deze sticker met foto's van voor- en achterzijde van de single. De voorzijde kan ik de lezers van dit blog niet onthouden.Behalve 'Eens breekt de dag aan', staan er nog drie potentiële hits op: 'De geopende deur', 'Zijn wij allen gereed om te gaan' en 'Nooit alleen'. De complete teksten zullen vast anders uitwijzen, maar de eerste drie titels zouden zo maar aan kunnen zetten tot uittreden! Waarschijnlijk moet het plaatje dan wel achteruit gedraaid worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten