zondag 18 januari 2015

Platenzaakstickers #174


De Radiobeurs
v. Dedemstraat 21
Tel. 162
Bergen op Zoom

Op label, ????, 10", Too Much Sugar For A Dime, ??, M 3379 (??, ??)

Deze sticker kwam ik tegen op de website Westpoint.nl bij Herinneringen aan Bergen op Zoomse platenzaken. Waarschijnlijk is de Shellacplaat op Decca verschenen en zit de sticker op de B-kant. Dan zou het de single Spoonin' Moon van Merle Travis en Judy Hayden kunnen zijn, maar die is op Capitol verschenen. Het internet biedt geen uitkomst wat betreft de plaat waar deze sticker op zit, maar waarschijnlijk dateert hij uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Bergen op Zoom kende in ieder geval nog niet meer dan 1000 telefoonabonnees, gezien het driecijferige nummer op de sticker.
Deze sticker bevestigt de klassieke vorm van de platenzaaksticker: ovaal met een golvende witte rand, met witte belettering op een gekleurde achtergrond (meestal blauw of rood).

De naam van de winkel geeft al aan dat hier om een winkel gaat die radio's verkocht en waarschijnlijk ook andere audioapparatuur en toebehoren, zoals platen. De Van Dedemstraat bevindt zich aan de rand van het centrum van Bergen op Zoom. Het pand van De Radiobeurs heeft inmiddels plaatsgemaakt voor wooncomplex de Vierwinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten