donderdag 22 januari 2015

Platenzaakstickers #175De Nijmeegse Muziekhandel
Grote Markt 35
Tel. 21838

Op achterzijde hoes, John Mayal, LP, The Blues Alone, Decca DQY 862 016 (Nederland, 1967)

De derde sticker van de Nijmeegse Muziekhandel, na 21 en 97. Bij sticker 97, toen Nijmeegsche nog met sch werd geschreven, had ik nog het vermoeden dat de verhuizing van de Grote Markt naar de Burchtstraat een mooie gelegenheid was om een nieuwe sticker te laten ontwerpen. Deze sticker is het bewijs dat die verandering al aan de Grote Markt plaatsvond. De plaat waar sticker 97 op zit is uit hetzelfde jaar als de LP waar deze sticker op zit, dus zal de overgang ergens aan het eind van de jaren zestig zijn geweest. De sticker na de verhuizing geeft in ieder geval aan dat de winkel een b.v. is geworden.
Onderstaande foto is in ieder geval nog uit de tijd dat de naam van de winkel met sch werd geschreven en komt uit de fotocollectie van het Regionaal Archief Nijmegen. De foto is in 1952 genomen door de afdeling Fotografie van het Commissariaat van Politie Nijmegen.


Deze sticker is de eerste uit een reeks die de vinylafdeling van 's lands breedste platenzaak, Concerto, aan de Utrechtsestraat in Amsterdam voor mij verzamelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten