maandag 5 januari 2015

Platenzaakstickers #172Radio - Televisie
Muziekinstrumenten
Meibergen
Oranjestraat 12
Tel. 2128
Almelo

Op label,  Draaiorgel "De Zeventiger", 7", Ave Maria, Artone DR 25118 (Nederland, 1961?)

Na stickers uit Kampen (170), Enschede (164) en Raalte (151), een vierde uit de provincie Overijssel. Deze kwam ik tegen op de tentoonstelling Haarlem Vinyl Stad. Daar lag een mapje met singles waaronder deze. Er is ook een directe link met Haarlem, want daar was de platenmaatschappij Artone gevestigd en werd het vinyl geperst.

Het betreft een 'klassieke' sticker: blauw met witte randen en belettering. De andere 'klassieke' vorm is zwart met een gouden belettering of andersom. Meibergen bestaat nog steeds en is op hetzelfde adres gevestigd. Ze hebben het aanpalende pand op nummer 14 inmiddels bij de winkel getrokken, zo is te lezen op de website. Het assortiment beperkt zich momenteel tot instrumenten. Hieronder een afbeelding van de huidige winkel.


Wie meer wil weten over het draaiorgel "De Zeventiger" kan terecht op Wikipedia. De naam refereert aan het aantal toetsen van het orgel.

TOEGEVOEGD 19 FEBRUARI 2016

Meibergen
Oranjestr. 12
Almelo
Voor uw kijk- en luistergenot

Op achterzijde hoes, David Gates, LP, Never Let Her Go, Elektra ELK 52 009 (Nederland, 1975)

De jaren zeventig gingen ook niet aan Meibergen voorbij. De typische jaren zestig sticker werd vervangen door een flitsende jaren zeventig uitvoering van zwarte belettering op een goudkleurige achtergrond. Meibergen had oog voor de detail of was wel in voor een grapje van de vormgever. Boven in de G is een lp verborgen. Met dank aan iPeet die de sticker instuurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten