vrijdag 20 februari 2015

Platenzaakstickers #181

Grammofoon speciaalzaak
Landré
Molsteeg 9
Amsterdam c
Tel 247765

Op achterzijde hoes, Barbara, LP, Ma Plus Belle Histoire d'Amour c'est Vous - Bobino 1967, Philips D 77.870 L (Frankrijk, 1967)

De Molsteeg verbindt de Spuistraat met de Nieuwezijds Voorburgwal ter hoogte van de Dam. Vanaf de jaren tachtig was daar op nummer 8 Brutus gevestigd, een adres voor goedkope cd's en later ook weer wat vinyl. Al jaren daarvoor zat aan de overkant op nummer 9 Landré, een speciaalzaak in vinyl en ook platenspelers, als je tenminste op de afbeelding en tekst af mag gaan, grammofoon speciaalzaak. De afbeelding laat wat dat betreft niets aan de verbeelding over. Overduidelijk is het vinyl zichtbaar en de pickup-arm. Zo te zien een mooi gomsticker met een perforatierand aan de linkerzijde, waarmee zich het raadsel van de productie van dit soort stickers weer aandient, per twee (kartelrand slechts aan een zijde)? In de tijd dat ik bij Brutus kwam, was Landré al verdwenen en vervangen door een winkel in 'antiques'.

Het internet geeft geen verdere informatie over de winkel van Landré. Wel zit er in het beeldarchief van de gemeente Amsterdam een prent uit 1860, toen het vinyl nog uitgevonden moest worden, van het pand.


Met dank aan Bjorn van Concerto die me deze sticker stuurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten