donderdag 26 september 2013

Platenzaakstickers #110

 
 
Aurora
Amsterdam
Vijzelstraat 35
 
Kontakt
Rotterdam
Hoogstraat 192
 
Kontakt
Den Haag
Wagenstraat 49
 
Op achterzijde hoes Louis Davids, 7", De olieman heeft een Fordje opgedaan, His Master's Voice JF 260 (Nederland, 1960)
 
 
Louis Davids had in 1909 bij de opening aanwezig kunnen zijn van Aurora Kontakt aan de Amsterdamse Vijzelstraat, waar de huidige winkel nog steeds zit, zij het in iets meer panden dan in het begin. De winkel is nu vooral bekend om alles wat met verlichting te maken heeft, zo was het ook in de begintijd. Vandaar de naam Aurora, zoals de winkel in Amsterdam ook bekend staat.
 
Aurora in Amsterdam, Vijzelgracht 27-35
 
Officieel heet het bedrijf Aurora Kontakt. Waar de toevoeging Kontakt vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar het zal vast iets te maken hebben met een elektrisch stopkontakt. In de tussenliggende jaren breidde Aurora Kontakt niet alleen het assortiment in de breedte uit, ook sloeg het de vleugels uit en opende filialen in andere steden. Zo bewandelde het bedrijf de weg van Louis Davids die van Rotterdam naar Amsterdam verhuisde in omgekeerde richting en opende een filiaal in Rotterdam.
 
Het Rotterdamse filiaal aan de Hoogstraat eind jaren 50
 
Zoals de sticker aangeeft was er in 1960 ook een filiaal in Den Haag. Later is daar in ieder geval ook een filiaal in Utrecht bijgekomen. Motto van het familiebedrijf is 'Alles achter de stekker' en dan kom je vanzelf via de platenspeler bij vinyl uit. Tegenwoordig omvat het assortiment ruim 15.000 artikelen, zo leert de website. Vinyl hoort daar niet meer bij, maar iets meer richting stekker is alles nog voorhanden, al is er een duidelijke specialisatie in verlichting. Momenteel bestaan alleen het hoofdbedrijf in Amsterdam nog en het filiaal in Den Haag.
 
Met dank aan Jeroen van de Beek die deze sticker aanleverde, waarbij hij net als Louis Davids van Rotterdam naar Amsterdam ging, maar dan via de digitale snelweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten