dinsdag 11 maart 2014

Platenzaakstickers #141


Grammofoonplatencentrum
'Canto di Vangelo'
2e Middellandstraat 30
Rotterdam - 3
Telefoon 010-23.17.11
Giro 21.18.32
De speciaalzaak voor religieuze muziek

Op achterzijde hoes, Cross Quartet, 7", Als je zoekt, Philips 411 740 NE (Nederland,  1964)

De tweede christelijke muziekwinkel met een sticker, na 137 van de winkel van Johannes de Heer, en, niet toevallig, wederom een inzending van Eddy Raymann. Het lijkt er op dat het centrum van de christelijke platenzaken in Nederland zich in de jaren zestig in Rotterdam bevond. Opvallend is ook dat op beide stickers een numerieke toevoeging aan Rotterdam wordt geplakt. Was het bij De Heer 11, hier is het 3. Een nummering van christelijke winkels?
Canto di Vangelo verkocht niet alleen platen, maar had ook een eigen gelijknamig label, waarop vooral LP's met orgelmuziek gespeeld op orgels in verschillende Rotterdamse kerken en christelijke liederen werden uitgebracht of wellicht is het hier beter te zeggen, het licht zagen. Op Discogs is een overzichtje van deze uitgaven te zien.
Het label verraadt de hoofdmoot van het uitgebrachte materiaal al, zoals hieronder te zien. Winkel en label hebben waarschijnlijk tot in de jaren tachtig bestaan.


Het 'kruisviertal' bediende zich van bekende Engelstalige nummers die al voorzien waren van een christelijk randje en zetten dit om naar Nederlandstalige Jezuskrakers. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om een EP met vier titels, al zijn die ook als een zin te lezen.

Als je zoekt, wacht niet. Zal ik je ontmoeten? Onderweg.1 opmerking:

  1. De eigenaar was John Vis. De zaak heeft inderdaad tot halverwege de jaren '80 bestaan. Rond 1978 is er Vista Records bij gekomen. Vista Records hield halverwege jaren '90 op met bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen