donderdag 13 maart 2014

Platenzaakstickers #142


Disco v.d. Have
Vrolikstraat 323 huis
Amsterdam
Tel. 020-654528

Op label, G.I.'s Brass International, LP, Right and Tight, Good Vibes Records GVR 102 (Frankrijk, ca. 1982)

Hans Dinkelberg stuurde me een digitaal pakketje met de sticker en een verwijzing naar een beeldend bewijs van het bestaan van deze platenzaak. Uit het beeld, een foto van Ron de Wit uit 1969 afkomstig uit de beeldbank Geheugen van Oost, wordt duidelijk dat de geschiedenis van Disco v.d. Have verder terug gaat dan de jaren tachtig.


De winkel zat op de hoek van de Vrolikstraat en de Beukenweg. Momenteel is daar Restaurant Donarking Amon gevestigd. In het beeldarchief van de gemeente Amsterdam is ook nog een foto uit 1983 terug te vinden, waarop duidelijker te zien is dat het een platenzaak betreft.


Op de lichtbak boven de toegangsdeur staat Disco v/d Have Grammofoonplaten Musicassettes (ja, inderdaad met één c, meer plaats was er blijkbaar niet) 8-Tracks. Zou de Ford Fiesta op de voorgrond van een klant zijn, die nog snel even een plaatje ging scoren? Het kapotte uithangbord is inmiddels verdwenen en het rechterraam is dichtgemaakt en was ooit voorzien van de complete naam van de winkel. In 1983 rest nog slechts Dis   v/d   .
Het is jammer dat je niet verder op de foto in kunt zoomen om de plaattitels in de etalage te achterhalen. De plaat waar de sticker op zit bevat Caraïbische muziek, maar het is dus niet uit te vinden of dit een specialisatie van v/d Have was.

p.s.
Wel raar dat de foto uit 1969 ook in de beeldbank van het stadsarchief voorkomt, maar dan van J.M. Arsath Ro'is blijkt te zijn. Maar aangezien ik me uitsluitend op de stickers richt, heb ik me daar niet verder in verdiept. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten