woensdag 20 januari 2016

Platenzaakstickers #222

Radio Tolsteeg
Twijnstraat 46                       030-319916
Prins Bernhardstraat 46        01405-1484
Bunnik

Op voorzijde hoes, The Beatles, LP, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Parlophone PCS 7027 (Nederland, 1967)

Hier hebben we er weer een die via Telefunken aan het vinyl is geholpen, zoals vermeld bij sticker 218. Radio Tolsteeg had zijn hoofdvestiging aan de Twijnstraat in Utrecht en daarnaast een vestiging in Bunnik en later ook in Amersfoort (aan de Langestraat 89), zoals op het overzicht van verdwenen Utrechtse platenzaken van Hans Dinkelberg te lezen is. Hij verwijst ook naar een foto van de winkel in het Utrechts archief. Die foto (hieronder afgebeeld) is van 1959 en dus van voor de sticker. De winkel had toen nog een ander telefoonnummer (29870) zoals bij inzoomen op de gevel te zien is.


De oorspronkelijke eigenaar van de foto heeft ook een kruis door de lichtreclame aan de gevel gezet. Ik kan niet precies zien wat er staan, maar het zou Columbia kunnen zijn. De auto voor de winkel is van Radio Tolsteeg. Naam van de winkel en adres en telefoonnummer zijn op een bord via zuignapjes aan de achterruit bevestigd. De etalage maakt duidelijk dat Tolsteeg niet alleen radio's en vinyl in het assortiment had, maar tevens lampen en televisietoestellen. Een advertentie uit het Utrechts Nieuwsblad van 14 oktober 1963 vestigt de aandacht vooral op het witgoed.

Er is dan inmiddels al sprake van een vestiging in Bunnik.

Op de website van Hans Dinkelberg zijn ook nog een platenzak en een andere advertentie te zien. De platenzak somt de verschillende genres op die bij Radio Tolsteeg zijn te krijgen en sluit af met de zichzelf tegensprekende slogan Radio Tolsteeg speciaal voor Televisie. Daarnaast valt op dat op de zak sprake is van vestigingen in Utrecht en Amersfoort, die in Bunnik wordt niet vermeld. Dit zou er op kunnen duiden dat de vestigingen in Bunnik en Amersfoort elkaar opvolgden.


De winkel is op een gegeven moment onderdeel geworden van de elektronicaketen Expert en verhuisd naar nummer 42. Het begin van het einde.

Ook deze inzending werd mogelijk gemaakt door Bjorn Graafland van Concerto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten