maandag 30 januari 2017

Platenzaakstickers #263

Radio Minkema
Sneek
Kruizebroederstraat 69-71
Telefoon 05150-3104

Op hoes, ???

Een sticker toegestuurd door Pierre Gouweloos, helaas zonder gegevens over de plaat waar hij op zit (wellicht nog steeds). Mijn inschatting is dat hij uit de jaren vijftig dateert, gezien de opmaak: witte achtergrond met tekst in één kleur en een kader in dezelfde kleur er om heen.

De naam geeft al direct aan dat het hier om een elektronicawinkel gaat, waar behalve radio's ook ander audio- en visuele afspeelapparatuur werd verkocht. En daarnaast dus ook geluidsdragers.

Een speldje, aangeboden op Catawiki, levert het bewijs dat Radio Minkema ook televisietoestellen aan de Fries en Friezin bracht.

Op het weblog van Anske Smit komt de winkel van Minkema ook ter sprake. Ze vertelt over een ontmoeting met ene Tjerk in augustus 1966 in het centrum van Hindeloopen. Tjerk was op de fiets en had aan zijn stuur een tas van Minkema met daarin een LP van de Four Tops, Reach Out. Dat moet dan toch in 1967 geweest zijn, aangezien die plaat toen uitkwam. Tjerk was met de trein naar Sneek geweest om daar bij Minkema die plaat te kopen. Er is iets verderop in het blog sprake van Minkema Grammophoonplaten, wat er op zou wijzen dat Minkema of de hele winkel of een deel van het pand ingeruimd had voor vinyl.

Of er nog vinyl is te krijgen in Sneek, weet ik niet, maar in ieder geval niet meer bij Minkema. In het dubbelpand is momenteel een filiaal van Scapino gevestigd.

1 opmerking:

  1. Minkema zat later op de hoek Leeuwenburg en Grootzand, weet niet vanaf wanneer precies maar eind jaren 70, begin jaren 80 kocht ik daar platen. Ik heb nog een platenstofdoek liggen van Minkema met dat adres en nog steeds hetzelfde telefoonnummer, 05150-3104. Later ging de winkel over in Scheer en Foppen.

    BeantwoordenVerwijderen