maandag 16 januari 2017

Platenzaakstickers #261

Muziekinstrumenten
E.P. Bom
Zesstedenweg 46
Grootebroek - Tel. 02285-2144

Op hoes, Christian Anders, 7", Du Gehörst Zu Mir, Columbia 5C 006-28775 (Nederland, 1973)

Aan de doorgangsweg van Lutjebroek naar Bovenkarspel of andersom lag Muziekhandel E.P. Bom. Zoals de tekst op de sticker duidelijk maakt, was de winkel gespecialiseerd in muziekinstrumenten en verkocht daarnaast waarschijnlijk bladmuziek en dus ook vinyl. Het bedrijf verzorgde bovendien muzieklessen. Een handige combinatie, want zonder muziekinstrument valt er weinig les te geven en te nemen. Daarnaast was Grootebroek vast ook een fanfare of harmonie rijk.
Mijn indruk is dat vinyl geen grote plek innam bij E.P. Bom, maar toch genoeg om er een sticker voor te laten maken. Een specialisatie lag gezien de voorletters van de heer Bom voor de hand en had mogelijk tot expansie op vinylgebied kunnen leiden.
Alles wijst er op dat de firma Bom ergens in de jaren 80 het loodje legde. Er is nog een advertentie voor Yamaha piano's en orgels uit 1978 te vinden, maar verder levert ook het internet bitter weinig over deze Westfriese muziekhandel op.
Met dank aan Bjorn Graafland van het hoofdstedelijke Concerto die me de sticker stuurde.

1 opmerking:

  1. Uw aannames zijn in mijn herinnering allemaal correct. Voor het juiste vinyl fietsten we vask door naar Enkhuizen. Link is de zoon van de toenmalige eigenaar EP Bom.....https://www.facebook.com/andre.bom.507

    BeantwoordenVerwijderen